Aantal personen:
Bereidingstijd:
per persoon 500-750 gr rauwe mosselen in de schelp
per persoon 250- 300 gr krieltjes (geschrapt)
3 stelen bleekselderij
1 winterwortel
1prei
6 eetlepels verse dille
3 eetl witte peperkorrels
1 dl visbouillon (visfond uit pot)
1 dl appelwijn of -cider
1 zakje mosterdsaus
2 eetl zaanse mosterd
4 eetlepels verse dille
ongesneden witbrood
De mosselen wassen en uitzoeken.
De krieltjes geschrapt kopen en schoonwassen.
De bleekselderij, wortel en prei in smalle reepjes snijden en wassen. Het dille groen fijnknippen.
De pan in lagen vullen met groenten, peperkorrels, mosselen, aardappelen en dille.Met mosselen eindigen. De visbuillon en de appelwijn of cider toevoegen. De pan sluiten, snel aan de kook brengen en de mosselen onder af en toe omleggen of omschudden 15 minuten koken.
Voor de mosterd- dillesaus de mosterdsaus volgens de aanwijzingen bereiden (eventueel helft van het water door appelwijn vervangen) en extra mosterd en dille groen erbij roeren. Geef er dikke sneetjes vers witbrood bij en een glas appelbronwater of droge witte wijn.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |